Ahad, 30 Disember 2012

Happy New Year 2013 ~! Welcome

hye guys al ~!!
ari ni 31.12.2012 !!!!!
Last day for 2012 !!!
omg !! cepat nya masa berllukan kelip2x mata dh smpai akhir thun=)
say goodbye to 2012 ~ N welcome to 2013~!!

Hope 2013 yang akan datang beberapa jam lagi lebih baik dari 2012 =)
dah nk dekat tahun baru mesti lah kan ade azam tahun baru ni ~
azam Ann tahun bru ni x lah berat sngat untk Ann
Azam tahun ni syukur 80% dapt ditunaikan =) just naak berusaha sikit jerk lagi =)

  1. Ann just hope Ann akan dapat result yng cemerlang =)
  2. Ann hope ni lebih matang dari thun ni ~
  3. nak jadikan Novel sebagai Koleksi rak buku 
  4. Ann harp kalau dapat Ann nak "Tolak"kebelakang perktaan "C.O.U.P.L.E"!!!

Kn simple jerk azam Ann thun ni right =)harp Ann dpt buat yng terbaik amin ~!
nak berlajar bersungguh2x sebb nak dapat ilmu yang lebih n x nak mummy ngan kawn2x ka kmpung kecewa dengn Ann~
seriusly kawan2x rapat Ann ka kampung mmg nak Ann  berjaya dlm perlajarqn so Ann pon akan buat yng terbaik untuk dye owg semua~!
Pasal Ann nak tolak perkataan Couple tu ka belakang sbb Ann dh x nak fikir psal Couple lagi thun 2013=)
cukup untuk pujaan hAti Ann yang skrng ~ N order boy Ann x akan fikir =)
skrng ni kami berdua (Pujaan Hati) lebih memetingkan perlajaran disbbkan parent Ann ngan dye mmg hope dpt result yng cemerlang dlam setiap kali paper exam =) so skrng kami berdua sedng menuju ke arah perlajaran =) n kalau nak msj ngan dye pon hari Jumaat ngan Sabtu jer sbb dye sekolah berasrama ~
Novel pulak ~umm Ann ni semmgnya kaki nvel hehehe~ hope thun ni dpt penuhkan 1 rak buku kosong tu dengn novel2x mesti cantekk !!!!!

Ann hope member2x Ann sihat n jangan bergduh2x lagi ahahaha ~~!
Anies ,Ekin,Sab n Farhah =)
Ann Luv You All~! korng pon berlajar rajin2x tawwwww~!
Anies ,kau boleh buat yang terbaikk dalam exam n naik klas ! aku tunggu kau sekelas dngan aku
berljar kuat2x sikit kau pasti dpt buat yang terbaikk yakin pada diri sendiri ya ~!!! Muah syg kan :*

Happy New Year All 2013 !!!!!!!!!!





         

Jumaat, 28 Disember 2012

29/12

hye  all
pagi2x Ann dh bgun dari tidur pkul 6 pagi mcm nak pegi sklah pulak kan hehehe~
sebenarnya adex Ann msuk Hospital semlm sbb dye dmm and them kene isi air
macam sakit jerk kan ~ serius Ann yng tengh menaip pon terasa sakit pulak tangan ni hehe~
hope adex Ann cepat sembuh n  cpat keluar dari hospital lebih baik keluar seblum sesi persklahn bermule =)

Sewaktu someone special for Ann demam sebb main hujan ,adex Ann pulak yng kene masuk hospital
hope Tuhan Jagakan dye owg berdua ni ~ npe lah dye owg berdua ni sama masa sakit ekh?!
buat Ann risau jerk smpai x dpt nak tidur smpai pukul 3 pagi waktu Malaysia  nie hahaaha~!
seriusly Ann risau sngt2x pasal dua owg budk laki kesyangan ni ~ tp x pe someone special tidur awal..sebb dye demm jerk, kalau x smpai pkul 3 pagi pon x tidur llagi =)

Nak Tahu smpai pkul 3 pgi x tidur2x buat ape ?!
Ann layan chat kawan Ann ~ ngan kzen kot bleh jugak kazen hehehe
seriusly tngan Ann masa tu penat sesngat ~! macam dh nak patah
mane x nya dari petng smpai ke pagi asyik menaip jerk mesti lah skit jugak kan
tpi kalau x layan chat dye owg ,nnti merajuk lah pulak tu lh Ann layan jerk chat
apa slahnya kalau layan chat ~! lagipon yng chat ngan Ann smpai pagi tu ade BFF ,Abg&kazen Ann.~
mmg Ann boleh gile kalau chat ngan kazen mama Ann kot>boleh jugak Ann panggil dye kazen huahua

Sampai Pagi chat ngan dye mmg Ann layan mcm owg gile
dulu mmg lah Ann x knal dye sbb Ann ni pon jrang blik Sarawak
dye pon bukannya sellu belk kmpung sbb malas nak ikut daddy dye
so kite owg salin x mengenali diri sendiri ~ Jumpe pon mcm x jumpe
nak layan hurmm jangan harap leww ~
skrng ni dh kenal ka fb ni lain mcm pulak .. smpai bleh bergduh2x lagi
haizzz zaman skrng ~! Ann layan chat dye serius mmg penat sesngat nii
Ann skit tngan sbb dye lah ni dari pentg smpai pagi x tidur2x asyik suruh Ann layan chatbox dye jerk
nasid lah kan dye tu kazen Ann jugak,kalau x mmg Ann x akan layan sekuat mcm tu~!

Walau ape2x pon mmg best gak chat ngan "Abang" seorng nni hehehe~!
apa slahnya Ann panggil dye abg sebb dyelebih tua dari Ann~ tapi best sesngat chat ngn dye sellu mengalah =)
tapikan kdng2x ade jugak aku geram dngan budk ni~ aku ckp sebaris dye copy sebaris perkataan tu !

serius aku sekrng miss sesngat ka Abg Kesyangn aku ~ Henry Belong mane kau Abg ~!
Adex miss abg lah ~! npe dh x msj or call adex?! kalau abg call pon abg gune hp uncle kan!
hurmm x pe lah abg,nnti adex blek sarawak bleh lh kan kite jumpe
lpastu adex cubit abg puas2x hhahaa~ pdm muke abg !siapa suruh sellu cubit pipi adex !!!

Siapa nak tngok air sungai yng sellu tempat Ann mandi masa ka Sarawak

Nak x tngok ~! ni special nnii hehehe~!
semua pic asal dari Hullian --->kazen or Abg
jom kite tngok ekh ~! siap rakam video lagi tawww jngan x tngok
ka dalam tu ade Ann taw ahaha~~

<object width="640" height="480"><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="movie" value="https://www.facebook.com/v/309877959130829"></param><embed src="https://www.facebook.com/v/309877959130829" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="1" width="640" height="480"></embed></object>

Rabu, 26 Disember 2012

26/12 =) .....mISS ~!

hye guys all selamat petng =)
Ann bru blek dari rumah saudara Ann ~! dye owg buat party
x jauh pon setakat  2 minit pon dh smpai jejakan kaki ka rumah dye owg ~!
serius bising sngat ka dalam rumah tu sbb suadara-mara Ann semua karaoke
mmg boleh jadi singer semua saudara Ann ni  ~! Ann mals nak layan sngat
Ann duduk ka dpur tlong auntie Ann masak hehehe~! macm lah Ann ni pndai mask sngat kan>.<

Ann boring sesngat ~! nak thu Ann buat ape~??
Ann bermsj ngan seseorng capital S ~!Serius dh 1 minggu Ann tingglkan kmpung
mmg Ann rindu sesngat ka dye ~! Ann pon x thu npe pulak perasaan "Rindu"boleh muncul dlm ingatan Ann~!
serius Ann miss sesngat ka dye ~! jujur Ann ckap dye laki pujaan hati Ann =.=
setiap credit yng tersimpn ka dlm SIM Kad Ann ni semua dye share ~!
serius mmg boleh pikat hati perempuan dngn sikap dye yng baik dan berdikari ~!
omg Capital S miss you ~!

Mood Ann skrng mmg masih lagi MOOD Christmas ~!
walaupon christmas dah berlalu 1 ari tp boleh jugak smbut kan =)
x de salji pon tetap boleh meraikan hari christmas dngn rasa bangga n happy
x de present or duit raya tp tetap happy =)

Dh nak start sesi perseklahan tahun 2013 pulak ~!
cuti 1 bulan lebih ni macm sekelip mata jerk dh berlalu ~! sekejap sngt
masa berputar dngn cepat sekli bagaikan air terjun terus menngalir dngn deras ~!
hah?~!korang semua dh siap beli semua keperluan barang sekolah ?~!
pasti kan semua dh siap dibeli dngn sempurnanya dh start sklah nnti x lah kelm-kbut ~!
untuk yng baru nak masuk alam seklah menengah tahun 2013 nie~!
selamat datang ke alam remaja yerk ~! berlajar rajin2x sbb alam sklah menengah ni
lebih susah dari alam seklah rendah =) PBS&PMR&SPM tengah menunggu kedatangan kamu semua =)

Selasa, 25 Disember 2012

Tempat Menarik =)Colourful Umbrellas in Portugal&Hello Kitty Cafe in Korea

hye guys all good everning lovely blogger friend =)
Ann nak kongsikan beberapa tempat menarik yng terdapat diluar negara Malaysia nii
mmg kalau dh nmpak pic tempat tu pon mesti korang semua  nak or teringin nak datang
cukup menarik and mmg cukup AWESOME =)

Pertama kali Ann nak knalkan tmpat yng pernuh dngn Payung ~!
payung bukan setkat bleh diguna pada hari hujan n panas jugak taww =.=
malah boleh digunakn sebagai perhiasan seperti di Agueda,Portugal ~!
ni antara info yng Ann dpt ka laman sosial Google
Colourful Umbrellas in Portugal – This beautiful installation of umbrellas was recently spotted in Águeda,Portugal by photographer Patricia Almeida. Almost nothing is known about the artist behind the project or its significance, but it’s impossible to deny the joy caused by taking a stroll in the shadowy rainbow created by hundreds of parasols suspended over this public walkway. It reminds be of Garth Britzman’s bottle carport.

ckup menarik hati para pelancong taww jom saksikan pic dibwah ~!

Tempat ni dinamakan sebagai

Colourful Umbrellas in Portugal~!!!!

Then Ann nak tahu siapa yang minat cerita katun Hello Kitty Nie~? Angkt kaki murid2x
hahaha~! cite psal hello kitty mmg dpt smbutan yang hangat dari kalangan kanak2x or remaja perempuankan
hehehe~! Ann ni pon x nak kurng nnya ~! mmg mint kitty yng comel muke bulat2x tu he
kalau lah Ann bleh pergi restoran Hello Kitty kan best ~!
cite psal restoran atau lebih dikenali oleh masrakat Jpan&korea "Hello Kitty Cafe" niie
yang terletak di bandar Seoul ,jpan &korea niii ~!
mmg menyoronokkan =) mesti Awesome dalam cafe tu kan fuyyoo
ni beberapa maklumat dari Mr.Google



Hello Kitty Cafe in Korea | Hello Kitty is a fictional character produced by the Japanese company Sanrio, first designed by Yuko ShimizuHello Kitty is portrayed as a female white Japanese bobtail cat with a red bow. The character is a staple of the kawaii (cute) segment of Japanese popular culture. The Hello Kitty trademark has spread globally and for that, in 2003, Sanrio earned over $1 billion annually in sales outside of Japan. Hello Kitty was originally aimed at pre-adolescent females. Hello Kitty’s market has broadened to include grown up consumers. She can be found on a variety of products ranging from school supplies to fashion accessories and high-end consumer products. Now that it has become so popular, there is even a cafe with Hello Kitty theme in Korea and Japan.


Hello Kitty Cafe in Korea~!!!

25/12/12 christmas

Dah berapa hari Ann blek back to JOHOR niee
rasa macm nak lagi duduk ka kmpung halaman yang tersayang
ka sni kalau Ann bosan enth lah nk buat ape..kalau bkan dengar lagu buka wifi buka internet tu jek kerja
kalau ka kmpung bosan..buka pintu pergi cari kawan duduk ka pondok seklah berbual2x smpai petng~!

Perbezaan antara bandar ngan Kampung beza sngat2x
kalau nak suruh Ann plih kmpung vs bandar
Ann pilih Kampung ~!
walaupon kmpung Annkekurngan berklan elektrik tp ttp best n super super Best
Ann lahir disana n owg sana jugak =.= seriusly Ann miss sngt kmpung Ann ~!

Ka sana mmg best sbb ka sana Ann x mandi air rumah.>,< aku mandi air Sungai ~OmG ~!
Untung lh kan dapat mandi sungai !
mandi sungai 1 jam pon x ckup,sbenarnya bukn mandi tp main air jerk ==
malanglah Forever Young ktekan Ann nie ~!

Blek kampung jumpe golongan  owg tua
1 jerk dye owg ckp ka Ann "makin tinggi jerk aku "
haizzz ~! serius Ann mmg mengaku aku mmg makin tinggi ni
hehehe~! bukan Ann x makan or family x bagi makan bukn sbb tu
Ann makan banyk2x pon tngok smpai skrng x gemuk2x
dah asal Ann ni mmg ditakdirkn berbadan kurus lah ktekan =.=

Tapi sejak kebelakangan ni berat Ann makin meningkat taww
sejak Ann blek dari kmpungAnn rasa aku makin Gemokk~!
42kg -->45kg ~! tp x lah gemok sngat kate kan
mummy kte Ann ni kalau dh besar nnti mesti gemok lagi dari dye
sbb dye msa beru lahirkan Ann baru 42kg ~! aku skrng masa peringkat remaja dh 45kg ~!
omg~! buat Ann tkut jerk mak aku ni kan~ aku kurus slah,aku gemok salah jugak =.=

Geng Ann  ka sana kalau aku smpai jerk  kmpung ~! hahaha happy lah dye owg
mmg Ann dari kecil berkwan ngan dye owg
dh 13 thun Ann berkwan ngan dye owg mmg bnyk sngt memories
smpai memory otak Ann pon x muat lagi nak muat turun memories hehe =)
dari kecil lagi perangai semua mmg x berubah2x smpai skrng
x matang2x x masak2x lagi perangai ~!

Ann pon bnyk geng budk laki ni hehehe~!
dulu2x Ann ingt lagi mmg aku ni mmg peramah owgnya..x kish laki or perempuan
Ann tetp boleh kawan asal iklhas nak berkwan dengn Ann =)
ade seorng budk laki ni yng senang ni panggil nama ringkasnya "Kanang"
aha~! dye mmg BFF aku smpai skrng~!
masa kecil dulu rumah nenek Ann
ngan dye x lah berapa jauh sngat antara sebatang sungai jerk
bgun jerk mesti panggil dye tmmkan Ann pergi luar bermain kejar2x lah masak2x lah bnyk lagi
smpai dtng sungai tangkap ikan kecil~!kdng2x kene marh sbb baju bash main air ka sungai
hahaha~! dye mmg baik dgn aku dari dulu =) aku boring jerk segela panggil segera datang =)
hehehe~!skrng ni pndai luahkan perasaan ka aku dye ni ~! berani sungguh =)
mmg dye tu pujaan hati aku =) dye tu comel owg nya ~! bergaya pulak tu =)
mmg dri kecil smpai skrng mmg minat fesyen mamat seorng ni .,.budk laki ni lah pling aku syg ka kmpung ~!
alway Miss You Stephen Kanang =)

Ramai2x budk laki ka kmpung aku dh x bnyak dh nak tegur aku lagi
mentng2x lah skrng semua dh meningkat dewasa n ade sebahagian dh ada jalan hidup tersendiri
kalau nak tegur pon sush ~ dh ade perasaan malu wujut ~!
senang aku ckp dlam 20% budk laki kmpung aku(antara umur 13 -17)~ just 3% jerk boleh tgur aku
bukan boleh tp mmg sudi tegur aku =) 3% budk laki ni mmg bestie aku dari kecil dulu
hubungan aku ngan dye owg mmg x pernh terputus hingga lah saat ini ~!
antaranya (13 n 14) thun ~! sebaya lah dngan aku ~! tp kalau berjumpe mesti bergduh hehehe
~! skrng tegur pon dh melebih dh ~! boleh malu2x lagi dngn aku kan ~!
dulu mane ade perkataan malu terlintas ka dpan mata masa berkwan dngn dyeowg~!
skrng dh dewasa makkin sengan makin malu nak tegur-bertegur~!

budak kampung aku yang laki minat main bola sepak
yng perempuan pulak minat baca novel "kaki novel"
petang2x kalau ade masa aku ngn geng aku ni g padang tngok budk laki main bola sepak
mereka main bukn sesuka hati malahan ade kumpulan yng tersendiri
ade sebahagiannya adalah wakil seklah ade antra nya wakil daerah ~~!
yng perempuan pulak mmg kaki novel~! setiap ari kalau g shopping mesti beli novel
novel cinta pulak tu ~! fuyoo dh pndai bercinta-cinta pulak ni ~!
kalau dh seorng baca hbiz pinjm lagi seorng punya
aku pon dh kene jangkit dngn perangai kaki novel dye owg ni hehe =)
ni antara geng ka kmpung aku sila tngok bwah

  • Stephen Kanang
  • Bujang ensigol
  • Ladoh
  • Alicesia
  • Bibby
  • Patrisia

walaupn christmas tahun ni aku x smbut
tapi aku ttp bersyukur mempunyai kwan2x yang prihatin terhadap aku
thnks sbb wish aku kwan2x di fb n kwan kmpung ~!
yng pling special abg aku ~! miss u disna too abg~!
thnks all ann always love u all
=)
okey malam ni 25/12/2012
iaitu malam dan hari yng paling bermakna bagi agama kristian
hari nata or lebih senng disebut Merry Christmas =)
dn ka sini aku nak ucapkan Happy Merry Christmas To All My Christian Friend =)
Jesus Always Love You =)

The song of the angels,
The joy of that night,
May it shine round your hearthside,
And make your paths bright


Merry Christmas!